همه ما برای اینکه دستمون توی جیب خودمون باشه، ناچاریم که کار کنیم. کار، بخش عمدهای از زندگی آدمهارو به خودش اختصاص میده و یه جاهایی همه چیز خوب پیش نمیره: کارفرما با کسایی مواجه میشه که از زیر کار در میرن و کارگر یا کارمند هم برای کسی کار میکنه که توقعات بیجا داره و حق و حقوقشو نمیده. توی این اپیزود، توضیح میدیم که قانون چه حمایتهایی از این دو طرف قرارداد کار، به عمل میاره و اگه در نهایت، نتونستن مسالمتآمیز با هم کنار بیان کجا و چطور باید شکایت کنند.
آشنایی با حقوق کار، امری ضروری برای هر کارگر و کارفرمایی است. نداشتن آگاهی کافی در این مورد موجب تضییع حقوق افراد و متحمل شدن ضررهایی گاه جدی میشود.
پادکست «دفیله»، که با هدف تبیین مسائل حقوقی ایجاد شده، در اپیزود چهارم خود به حقوق کار میپردازد. در این اپیزود مسائل حقوقی قابل توجه و مهمی بیان میشوند، و گوش دادن به این اپیزود یک ساعته میتواند میتواند مدد مؤثری در مسیر کسب عدالت برای خود یا دیگران باشد.
منابع استفاده شده در این اپیزود:
- مقاله دوره آزمایشی کار: مطالعه تطبیقی در قانون کار ایران و فرانسه، نویسندگان: محمد مظهری، محمدرضا مجتهدی، فرزاد جنگجوی، نشریه علمی-پژوهشی فقه و حقوق اسلامی.
- مقاله تحلیلی بر تأثیر ماده ۸ قانون رفع برخی از موانع تولید و سرمایهگذاری صنعتی بر روابط کار، نویسندگان: سعیدرضا ابدی و وحید آگاه، مجله تحقیقات حقوقی.
- قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹.
- قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴.
- قانون بیمه بیکاری مصوب ۱۳۶۹.
- آیین دادرسی کارمصوب ۱۳۹۱ شورای عالی کار.
- دستورالعمل شماره ۱۷ روابط کار مصوب ۱۳۹۰ معاون روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی.
- رأی شمارههای ۱۳۴۷، ۱۳۴۸ و ۱۳۴۹ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع ابطال بندهای ۴ و ۵ دستورالعمل شماره ۱۷ رواط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ ۲۷-۰۱-۱۳۹۶.
- رأی وحدت رویه شماره ۱۷-۲۰ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۲۱-۰۱-۱۳۹۷.
- بخشنامه حداقل حقوق و دستمزد سال ۱۳۹۸ مصوب شورای عالی کار.